Początek wiosny niesie ze sobą ryzyko spadków energii i zmęczenia. Przygotowaliśmy dla Was niespodziankę – profesjonalny jednodniowy jadłospis, który pokaże Wam jak komponować menu przyjazne dla utrzymania stabilnego poziomu energii. Zadbaliśmy o to, by nasza propozycja była bogata w odpowiednią ilośc białka, a produkty w witaminy B12, żelazo, magnez, cynk i witaminę C. Całość znajdziecie w załączniku na dole artykułu.
ŚNIADANIE 07:00: Proste jajka z patelni
Przepis i sposób przygotowania w załączniku na dole artykułu.
LUNCH 10:30: Koktajl zielony
Składniki:
– Woda – 250 g (1 x Szklanka)
– Banan – 120 g (1 x Sztuka)
– Szpinak – 75 g (3 x Garść)
– Kiwi – 75 g (1 x Sztuka)
– Orzechy włoskie – 15 g (1 x Łyżka)
– Siemię lniane (świeżo mielone) – 10 g (2 x Łyżeczka)
Sposób przygotowania: w załączniku na dole artykułu.

LUNCH 10:30: Kanapka z łososiem i awokado
Składniki:
– Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)
– Awokado – 70 g (0.5 x Sztuka)
– Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
– Łosoś, wędzony – 50 g (1.7 x Kawałek)
– Rukola – 20 g (1 x Garść)
Sposób przygotowania: w załączniku na dole artykułu.

OBIAD 12.30: Łosoś grillowany z fasolką i kaszą
Składniki:
Fasola szparagowa – 180 g (2 x Garść)
Łosoś, świeży – 150 g (1.5 x Kawałek)
Kasza gryczana niepalona (biała) – 52 g (4 x Łyżka)
Sok cytrynowy – 6 g (1 x Łyżka)
Sposób przygotowania: w załączniku na dole artykułu.
Deser: Pasek gorzkiej czekolady – 18 g (3 x Kostka)

KOLACJA 19.00: Sałatka z kaszą, brokułami i sosem orzechowym
Przepis i sposób przygotowania w załączniku na dole artykułu.
Profesjonalny jednodniowy jadłospis możesz pobrać TU.